فهرست
ورق آلومینایز، حتما این نام را تاکنون شنیده اید. در واقع پوشاندن سطح فولاد با آلومینیوم از جمله روش هایی است که می تواند برای محافظت از فولاد در برابر خوردگی پیاده سازی شود. فولاد آلومینایز به فولادی میگوییم که سطح آن با آلومینیوم پوشیده شده و این فرایند را آلومینایزینگ می گوییم. همراه ما باشید تا شما را با کاربردهای این ورق به طور کامل آشنا کنیم.
در این فرآیند از آلومینیوم به عنوان پوششی در انواع قطعات فلزی ، غیر فلزی و حتی پلیمری جهت مقاومت این قطعات استفاده می شود. از جمله ویژگی های این نوع پوشش مقاومت حرارتی ، مقاوت در برابر خوردگی ، مقاومت به اکسیداسیون ، مقاوت به رطوبت و گازهای خورنده می باشد.
شما می توانید برای خرید انواع ورق فولادی و ورق آلومینایز شماره تلفن ۰۹۱۳۳۸۹۰۰۹۸ تماس حاصل فرمایید. همکاران ما در مجموعه آلوم نورد، ضمن ارائه ی آخرین قیمت انواع ورق، آماده ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی می باشند.
فلز آلومینیوم و فلز فولاد به دلیل ویژگی های خاص خود، هر دو فلزاتی ایده ال برای ساخت وسایل مختلف در صنعت هستند. هر دو بسیار محکم و مقاوم هستند. آلومینیوم مقاومت بسیار خوبی در مقابل خوردگی دارد و فولاد نیز از استحکام قابل توجهی برخوردار است.
با این حال هر دو نقاط ضعفی نیز دارند. به عنوان مثال، فولاد به دلیل نداشتن مقدار کافی کروم برای ایجاد یک لایه اکسید مقاوم بر سطح خود، بسیار زیاد مستعد زنگ زدگی ست.
آلومینیوم خالص هم بسیار ضعیف تر از فولاد است. از این رو برای برطرف کردن نقاط ضعف این دو فلز و بهره مندی از نقاط قوت آنها، ورق آلومینایز را به وجود آورده اند. درواقع ورق آلومینایز، ورقی است که هر دو سطح آن به وسیله ی آلیاژ آلومینیوم سیلیسیم پوشیده شده است.
از بین روش های گفته شده، غوطه وری گرم متداول ترین و اقتصادی ترین روشی ست که برای ایجاد پوشش بر روی قطعات فولادی مانند ورق آلومینایز به کار گرفته می شود. جالب است بدانید که در این روش قطعات فولادی درون حوضچه ای از آلومینیوم مذاب فرو برده می شوند.
مدت زمان قرارگیری فولاد درون حمام مذاب عموما بین ۸ تا ۱۵ دقیقه است اما لازم به ذکر است که قطعات با پیچیدگی بالا را به این روش نمیتوان پوشش داد چون احتمال عدم نفوذ کامل مذاب به قسمتهای پیچیده وجود دارد.
در عوض، روش آبکاری الکتریکی نسبت به روش غوطه وری گرم قابل کنترل تر بوده. در این روش احتمال تشکیل فازهای ناخواسته و آلودگی ها نیز کمتر است.
در این روش از اعمال جریان الکتریکی جهت پوشش دهی آلومینیوم روی سطح زیرلایه استفاده میشود. همچنین، پوشش های اعمالی، مقاومت قابل توجهی نسبت به خوردگی و اکسیداسیون و پوسته پوسته شدن در دماهای بالا دارند.
این نوع پوشش با استفاده از ترکیب انرژی حرارتی و جنبشی در سطح قطعات ایجاد می شود. اولین مرحله از این روش خمیری شدن آلومینیوم یا ذوب آن است. بهد از آماده شدن مواد اولیه با استفاده از هوای خشک یا گاز خنثی مواد بر روی قطعه مورد نظر با شتاب پرتاب می شود. با برخورد مواد به سطح قطعه ، ذرات تغییر شکل می دهند و ساختاری لایه ای شکل به جود می آید. این روش مانند دیگر روش ها جهت مقاوم سازی قطعات در برابر سایش ، خوردگی ، حرارت و … استفاده می شود. همچنین استفاده از پوشش آلومینیومی روی قطعات باعث بهبود خواص آنها می شود.
فرآیند آلومینایزینگ بر روی فولاد ضدزنگ نشان میدهد که ضخامت لایه آلومینیوم ایجاد شده روی زیرلایه فولادی با افزایش زمان فرآیند آلومینایز کردن، افزایش مییابد در حالی که افزایش دمای غوطه وری موجب کاهش این ضخامت میشود.
نفوذ آلومینیوم به درون این فولاد باعث تبدیل فازی زمینه فولادی از آستنیت به فریت در لایه نفوذی میشود. به علاوه اینکه فرآیند آلومینایزینگ با تشکیل ترکیب Al2O3 بر روی سطح این فولاد باعث افزایش مقاومت به اکسیداسیون آن نیز میشود.
برای سفارش خرید یا استعلام قیمت و یا خدمات برش با ما تماس بگیرید :
میزان ضخامت لایه پوشش دهنده، دمای فرآیند و زمان آن، سختی، استحکام چسبندگی و ساختار پوشش های تشکیل شده، همگی از عوامل اصلی هستند که روی خواص محصول تاثیر می گذارند. از این رو کنترل شرایط فرآیند در کیفیت نهایی حائز اهمیت می باشد. ویژگی های ورق های آلومینایز را در ادامه برای شما بیان کرده ایم :
فولادها و ورق های آلومینایزه نوع اول، مقاوم به حرارت هستند. از این رو این ورق ها در وسایل آشپزخانه و لباسشویی، لولههای مبدل حرارتی، آبگرمکنها، آسترهای اجاق گاز، صفحات بازتابنده، صدا خفه کن در اتوموبیلها و اخیرا هم به عنوان فولاد پایه در میناکاری ظروف چینی استفاده میشوند.
فولادها و ورق های آلومینایزه نوع دوم، مقاوم به خوردگی اتمسفری هستند. از این رو از آن ها در کاربردهایی نظیر پنلهای ساختمان، ساخت سقف، سقفهای سیلویی، محفظههای تهویه مطبوع، سقفهای صنعتی موج دار و لولههای جوش استفاده میشود.
همانطور که گفته شد ورق های فولادی که سطح آنها با آلومینیوم پوشش داده می شود ورق آلومینایز نام دارند. از نظر خواص و یژگی این نوع ورق ها شباهت زیادی به ورق های گالوانیزه دارند با این تفاوت که در پوشش سطحی آنها عناصر مختلفی به کاربرده می شود. این نوع ورق ها در برابر خوردگی و زدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. در این بخش به بررسی تفاوت های این محصولات می پردازیم.
ورق های آلوزینک نوعی ورق فولادی می باشد که به وسیله روکش آلومینیوم و روی پوشش داده می شوند. ورق آلوزینک با نام ورق گالوالوم معروف است، روکش این نوع ورق ها از ۵۵% آلومینیوم، ۴۳.۳% روی و ۱.۶% سیلیکون تشکیل شده است. از جمله ویژگی های این نوع ورق می توان به مواردی مانند: قابلیت بازیافت ، انعطاف پذیری ، مقاومت در برابر خوردگی و سبک بودن آن اشاره کرد. ورق گالوالوم ۶ برابر بیشتر از ورق گالوانیزه در مقابل خودرگی از خود مقاومت نشان می دهد. این نوع ورق در ساخت انواع ساندویچ پانل نوع سردخانه ای ، دودکش ها ، آبگرمکن ، پروفیل درب و پنجره، یخچال سازی و کابینت سازی و … کاربرد دارد.
ورق گالوانیزه ورق فولادی است که سطح آن با روی پوشش داده می شود. گالوانیزه کردن ورق با دو روش اصطلاحا گرم و سرد انجام میشود. از جمله ویژگی های این نوع ورق می توان مواردی چون: خمش بسیار خوب ، خاصیت جوش پذیری مناسب ، قابلیت ضد زنگ بودن و طول عمر بالا را نام برد. بیشترین کاربرد این ورق در ساخت پروفیل، لوله یا نبشیها می باشد.